Помогнете им! Бездомници лежат на пътят върху картони в Америка! Трагично положение със заразата от коронавирус в САЩ

Бездомници лежат на пътят в САЩ!Трагично еположение със заразата от коронавирус в САЩ.Бездомниците в САЩ: Рискът да се заразят и да разпространят коронавируса
Те често нямат къде де си измият ръцете, имат здравословни проблеми и се струпват в мръсни лагери. Това ги прави особено уязвими за коронавируса.Т е често нямат къде де си измият ръцете, имат здравословни проблеми и се струпват в мръсни лагери.
Именно това прави бездомните хора особено уязвими за коронавируса, пише Андрю Селски от Асошиейтед прес.
В САЩ според доклад на Белия дом в подобни условия живеят около 200 000 души - щатите Вашингтон, Калифорния и Орегон са сред най-засегнатите от бездомничество с оглед на това, че неравенството в доходите расте, а цените на жилищата поскъпват.
И - точно като по рецепта за бедствие - новият вирус удари най-тежко именно Западното крайбрежие на САЩ, където бяха регистрирани почти всички от смъртните случаи в Щатите. Здравните власти все още не са съобщили за епидемии от коронавирус сред бездомниците, но в миналото сред тях са върлували туберколоза и други болести, показвайки тяхната уязвимост.
Не са много обаче общините, опитващи да овладеят разпространението на Covid-19, които разполагат с планове как да предпазят бездомниците и да им предоставят места за карантина, за да не допуснат те да предават болестта.
"Те представляват двоен риск. Един път за тях самите и втори път за обществото", каза Чунхуей Чъ, директор на Центъра за изследване на глобалното здраве към Орегонския щатски университет в Корвалис.

Дата на публикация: 3 април, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: от На със Пътят сащ лежат бездомници Заразата Коронавирус САЩ!Трагично еположение

Показване на още