Робот убива вируси и бактерии! Машината излъчва ярка UV светлина, която унищожава бактериите (видео)

Робот убива вируси и бактерии (видео) Болници в Тексас са въвели в употреба почистващ робот, който за 2 минути убива вируса ебола.
Машината излъчва ярка UV светлина, която унищожава бактериите там, където човешка ръка няма как да достигне.
Наричат го “малкия Мо” – роботът, който се превърна в незаменим помощник в борбата срещу вирусите. Мо излъчва светлина 25 хиляди пъти по-ярка от слънчевата.
амо за 5 минути, лъчите, които роботът излъчва, дезинфекцират всички повърхности в помещението. Вирусът на ебола не е толкова устойчив, затова и само след 2 минути “в компанията” на Мо той е унищожен.
Невъзможно е човек да почисти всеки сантиметър от стаята. Мо го постига чрез UV-лъчи, споделя създателят на робота Марк Стибич.

Действието на робота е много просто – той излъчва вълни в радиус от 3 метра, които разрушават ДНК-то на опасните вируси. Само 2 минути са достатъчни, за да е сигурно, че в помещението вече няма зараза.
Повече от 270 души по света умират всеки ден, в следствие на зарази, получени в болница. Затова и роботът, който убива вируси, се радва на голяма популярност както сред пациентите, така и сред болничния персонал.
Роботът вече се използва в повече от 250 болници в Съединените щати, включително и в тази в Далас, където беше настанен първият в страната заразен с ебола. Цената му обаче никак не е ниска – малкият Мо струва 104 хиляди долара.

Дата на публикация: 28 март, 2020
Субтитри от: mentos
Категория: Наука и технология
Ключови думи: убива Робот (видео) Вируси бактерии

Показване на още