Антон Кутев към ГЕРБ: Спирането на работа на Народното събрание е престъпление срещу държавността

Спирането на работа на Народното събрание е престъпление срещу държавността - само след няколко месеца това ще падне върху управляващите и върху бъдещето на страната.

Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Антон Кутев по време на дебата за работата на парламента, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Ще започна с това, че коронавируса, като всеки вирус е много страшен. Този понеже е по-страшен от другите, е предизвикателство. Не вярвам да има човек в залата, който да излиза от друга логика освен това как може да бъде най-полезно управляван процеса. Как да стане така, че да излезем от цялата тази беда, кото ни е сполетяла, така че да пазим себе си и хората в държавата, което е наше задължение. Тези предизвикателства се решават от парламентаризма, поне според общественото развитие от последните стотици години. Милиони хора са измрели, за може да се създаде системата на парламентаризма такава, каквато е и тя да гарантира гражданските права. Милиони хора са измрели за това, защото това е начинът, по който се гарантират гражданските права на различни групи граждани. Къде е проблемът и защо се разминаваме. Разминаваме се, защото някой в държавата в случая мнозинството, но някой всъщност даде безконтролна и крайна власт на едни лекари, генерали, които със сигурност са лекари специалисти. Те имат задачата да ни предпазват от коронавирус, те най-вероятно го правят по най-добрия начин", изтъкна Кутев.

Дата на публикация: 26 март, 2020
Категория: Друго

Показване на още