Свещеник ръси булеварди със светена вода и молитва (ВИДЕО) Църквата излезе с пикап срещу COVID-19 в Бургас

Църквата излезе с пикап срещу COVID-19 в Бургас, свещеник ръси булевардите със светена вода (ВИДЕО) Тези необичайни мерки за защита от COVID-19 се появиха в публикация, качена в профила на отец Емилиан от храма в комплекс „Меден рудник“ в социалната мрежа Фейсбук.
В неделния ден, духовникът извади светия кръст от храма „Свети Николай Чудотворец“, качи се върху каросерията на мощен автомобил и лично прекади с тамян улиците и булевардите в града. След това ги поръси и със светена вода.

Пловдивският митрополит Николай отправи призив всички православни християни да отправят към Бог обща молитва „Отче наш“.

Поканата на владиката е за всички дни, докато трае бедствието. Християните, които се включат в общата молитва, трябва да го правят всяка вечер в 21 часа.

„Обръщам се с призив към вас, да обединим молитвата си в тези тежки изпитания за целия свят, като ви моля всяка вечер в 21 часа, който където и да се намира, у дома, на работа, или по пътя, да се моли с Господнята молитва „Отче наш“ за да призовем Божията милост, снизхождение и избавление от злото“, призовава той.

Камбаните на всички църкви в пловдивската епархия с негова заповед ще бият всяка вечер от 21 до 21,15 часа до края на март, съобщават още от пловдивската митрополия. Това ще се прави епархия в знак на подкрепа на всички наши лекари, медици, и медицински лица, които неуморно полагат грижи за боледуващите и страдащите наши ближни, казва пловдивският митрополит.

По думите му „времето на всеобщото бедствие, което Господ допуска и което съвпада с времето на Великия пост, следва да бъде осмислено от нас в духовен план. Нека то да бъде за нас време на покаяние и смирение. Но не и на униние, на страх, на малодушие и ропот. Всички сме в Божиите ръце. И времето на земния ни живот, и часът на смъртта, и здравето, и болестта – всичко се отмерва от премъдрия Божи промисъл за света и човека“, обяснява дядо Николай. Призивът му завършва с молитва да не забравяме „Господните слова: „Всичко, що поискате в молитва с вяра, ще получите. И каквото поискате от Отца в Мое име, ще го направя, за да се прослави Отец в Сина…. и, Ако поискате нещо в Мое име, Аз ще го направя“.

Дата на публикация: 23 март, 2020
Субтитри от: mentos
Категория: Новини
Ключови думи: срещу със вода Бургас Излезе пикап свещеник ръси (видео) Църквата COVID-19 булевардите светена

Показване на още