Болница Пълмед в Пловдив е под карантина заради заразен с COVID-19 лекар шеф на спешно отделение

Болница в Пловдив е под карантина заради заразен с COVID-19 лекар.Болница в Пловдив е под карантина заради заразен с COVID-19 лекар ... се изследват колегите на 52-годишния лекар с коронавирус.Шеф на спешно отделение в пловдивска болница е единият заразен в Пловдив - Шефът на Спешното отделение на пловдивската МБАЛ "Пълмед" д-р Димитър Деликостадинов е единият от заразените с коронавирус в Пловдив. От Областния кризисен щаб под тепетата потвърдиха информацията за 52-годишния лекар и болницата, в която той работи.
Пациентът с COVID-19 в Инфекциозна клиника-Пловдив се върнал от Англия
Според д-р Ваня Танчева-Манчева, директор на РЗИ Пловдив, лекарят не се почувствал добре и е излязъл преди шест дни в болнични. Сам се е изолирал. Взета му е проба и тя е излязла положителна. "Клиничната му картина не е тежка, а тъй като той е грамотен човек, е направил, каквото трябва", обясни д-р Манчева.
На съпругата на лекаря е връчено предписание, като и двамата са под домашна карантина. Междувременно се извършва измиване, почистване и дезинфекция на спешното отделение, където е работел и контактните му колеги ще бъдат изследвани.

Дата на публикация: 20 март, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: На Под заради Пловдив болница шеф Спешно лекар отделение заразен карантина COVID-19 Пълмед

Показване на още