Мобилни екипи на РЗИ-Пловдив проверяват хората под карантина

Мобилни екипи на РЗИ-Пловдив проверяват хората под карантина .В Пловдив осем мобилни екипа на Регионалната здравна инспекция в града проверяват хората, които са под карантина в региона. Единият от заразените е лекар, потвърдиха от Областния кризисен щаб. Всички негови колеги ще бъдат изследвани. Междувременно в квартал "Столипиново" има засилено полицейско присъствие, за да се предотврати струпването на хора.
Само за последните 24 часа в Пловдив и областта под карантина са поставени 272-ма души. Голяма част от тях са контактни на първите заразени с Covid-19. Единият е 52-годишен лекар от болница "Пълмед". Преди седмица той не се е почувствал добре и веднага се е изолирал сам. Към момента е в добро общо състояние.
Д-р Ваня Манчева - директор на РЗИ Пловдив: Пускаме заповед за спиране и основно почистване на спешното отделение и контактните колеги ще бъдат изследвани.
Без усложнения към момента е и 39-годишният пациент с коронавирус, който е в Инфекциозна клиника. От болницата увериха, че медицинският персонал е подсигурен с нужните предпразни средства.
проф. Карен Джамбазов - изпълнителен директор на УМБАЛ „Свети Георги": Днеска даже имаме получени и нови по - специални маски, очакваме и защитно облекло по - добро.

Общо 580 души в областта са под карантина, повечето от тях са пристигнали от чужбина в последните дни. Екипи на РЗИ и полицията проверяват дали наложените мерки се спазват. С особено внимание се следи и Столипиново.
Иван Стоянов - кмет на район Източен: Забранихме струпването на групи. Постоянна дезинфекция, с мегафони да се обикаля и да се разясняват мерките, които трябва да се спазват.
Ако препоръките за безопасност не се спазват, има готовност в 'Столипиново" и другите ромски махали да бъдат въведени по-строги ограничителни мерки.

Дата на публикация: 20 март, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: На Хората Под екипи Проверяват мобилни карантина РЗИ-Пловдив

Показване на още