Преди 10 дни! БНС 2020 Няма сила, която да ни спре да честваме Луковмарш!

Преди два дни организатори на Луковмарш нахлуха в Софийския университет.В София продължава шествие на противници на т. нар. "Луков марш", чието провеждане беше забранено от Столичната община.
Участниците в демонстрацията се обявяват срещу прояви на неонацизъм в страната ни.
Със скандирания "Фашизмът не е мнение, а престъпление", "София не е нацистки град" и "Не на Луков марш" шествието пристигна пред Народното събрание като протестиращите около 200 души блокираха движението по бул. "Цар Освободител". Предвидено е шествието да приключи пред сградата на Столичната община.
Какво казаха протестиращите:
"Протест на редовно забранявания и редовно провеждания Луков марш в София".
"Български гражданин от ромски произход съм и няма как да не съм тук, да заклеймя фашизма, ксенофобията, расизма, страха, който част от партийните вождове в страната показват на младото поколение, да не допускам да се случва това, което само преди три дена ескалира в Германия. Но то е породено точно на такава идеология, на такъв фанатизъм".
Демонстрацията е под надслов "Хора, бдете" и е насочена срещу прояви на неонацизъм в България.
В шествието се включиха и десетки младежи от различни европейски държави.
Десетки младежи, както казват, от различни европейски страни също се включиха в антифашисткото шествие, като казаха, че са се организирали в социалните мрежи.
Хората се обявиха против провеждането на Луков марш, който те определят като неонацистка проява и изразиха надежда, че полицията ще вземе мерки, за да не допусне...
На шествието има засилено полицейското присъствие.

Дата на публикация: 22 февруари, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: се София шествие Против марш Луков провежда

Показване на още