Нещата, които не искат да знаете - Коронавирус

Днес ще засегнем една тема, която притеснява все повече и повече хора по света – Корана Вирусът. Навярно повечето от вас все някъде са чували и прочели нещо за тази заплаха, но малко се знае какво всъщност представлява.

🛒 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - http://ozn.bg/2mn0oIf
📘 Поръчай "Топ мистериите на СВЕТА" тук: http://bit.ly/2O6xJXR
📕 Поръчай "Топ мистериите на България" тук: https://ozn.bg/2OMkauI
🔔 Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq
🎮 Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe
👨‍💻 Тек канал: http://bit.ly/2Qs7BqZ
👕 Тениски и Мърч: http://bit.ly/2CBUf8k

В днешният епизод на нещата, които не искат да знаете съм решил да разгледаме точно тази тема. Преди да започнем искам да направя едно съобщение – не съм нито лекар, нито вирусолог, за това разчитам на източници за направата на видеото, които може да откриете в описанието.

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com

Вирусът, за който се говори толкова усилено е нов щам на вече познатите отдавна на хората корона вируси. Точно този обаче никога до сега не е откриван при човека. Правилното му наименувание е 2019-nCov и е идентифициран в края на 2019 в Китай. Както и другите щамове, този корона вирус произлиза от животните и циркулира главно при тях. Много рядко в миналото има сигнали, че хората са засегнати поради мутация на вируса. Сега обаче е различно. По данни от 10.02 на световната здравна организация заразените са над 40 000, a смъртните случаи надхвърлят 900. Имайте предвид, че цифрите се променят всеки час, защото темата се обновява. Според СЗО, заболелите може да са много повече, като някои цифри достигат до 300 000, което е вече опасно. В момента повечето случаи са ограничени в Китай, но вирусът се е разпространил в над 25 държави, сред които има и европейски. Все още не се знае колко е опасен, но смъртността до момента е 2% от всички заболели. В сравнение, сезонният грип взима около 1%, за това в момента повод за пандемия и паника няма. Ще се радвам ако долу в коментарите публикувате последните новини и информация по темата, за да може да държим видеото актуално.

Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!

Източници: https://pastebin.com/ZTYntnhb

Дата на публикация: 22 февруари, 2020
Категория: Друго

Показване на още