Следователят и гората / Investigator and the forest - България / Bulgaria (1975)

"Човекът е като гора - трябва да го разгледаш отвътре, за да разбереш какъв е".

Случай на убийство с доказана вина, която се оказва не по-тежка от мотива на престъплението. Истината не е толкова лесна както сочат фактите.

Следователят Николов трябва да довърши започнатото от колегата. Случаят е почти приключен: брутално убийство с брадва. Обвиняемата е красиво 17-годишно момиче, което не отрича обвинението и не се разкайва. Остава само делото да влезе в прокуратурата и да излезе присъдата.

Единственият въпрос, който занимава следователя Николов е мотивът на престъплението.

Жертвата Михайлов изглежда по-опасен от своя убиец. Елена е крехко, наивно момиче от провинцията, пристигнала в града да търси лекар. Останала без средства и попаднала в капана на мошеник и перверзник.

Всъщност, истинската жертва е самата тя. Заключена в апартамента на Михайлов със сексуален тормоз, Елена открива единственото възможно спасение в брадвата на балкона.

Световете на следователя и момичето, с различните им възгледи за живота, се преплитат със споделени и премълчани мисли.

Ражда се нова истина и съчувствие между трудни за опознаване личности в сложен и объркан свят...

Следователят е длъжен да спазва закона, но повече разбира нуждата от самозащита в ужасната ситуация на насилие и безпомощност...

Сценарист и режисьор: Рангел Вълчанов

Оператор: Виктор Чичов

Музика: Кирил Дончев

В ролите: Любомир Бъчваров, Соня Божкова, Александър Притуп, Георги Русев, Димитър Милушев, Георги Кишкилов, Пенка Цицелкова, Цветана Голанова, Димитър Ангелов, Емил Джамджиев и др.

държава: България

година: 1975

Дата на публикация: 19 февруари, 2020
Категория: Друго

Показване на още