Коронавирус и какво трябва да знаем за него!? Ще има ли извънредно положение в света заради новия китайски вирус

Коронавирус и какво трябва да знаем за него!? Ще има ли извънредно положение в света заради новия китайски вирус
Световната здравна организация ще се събере на извънредно заседание, заради новия коронавирус, който удари Китай. Броят на заболелите в надхвърля 200 душиСмъртоносният вирус превзе цял Китай, международна евакуация
Жертвите в Китай са вече 170, а заразените - 7711 роят на починалите от новия китайски коронавирус е нараснал до 170 души, а след потвърден случай на заразяване в Тибет, сега вече вирусът е достигнал до всеки един район от континентален Китай, пише Би Би Си (BBC). Китайските здравни власти съобщиха, че имат данни за

7711 случая на хора, при които заразата е потвърдена

към 29 януари. Потвърдени случаи на коронавируса има в още поне 16 страни по света.

Първи случай на коронавирус във Финландия

Световната здравна организация (СЗО) се събира в четвъртък, за да обсъди дали вирусът представлява глобална извънредна ситуация. „В последните няколко дни разпространението на вируса, особено в някои страни, особено в предаването му от човек на човек, ни тревожи. Въпреки че броят на заболелите извън Китай все още е сравнително малък, те имат потенциал за много по-голямо огнище”, каза в сряда генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейес, посочвайки Германия, Виетнам и Япония.
Въпреки че няма специфичен лек или ваксина за вируса, много хора, които се заразят с него, имат само леки симптоми и се възстановяват. Вирусът обаче може да причини тежка остра респираторна инфекция и да доведе до смърт. Особен риск е той за възрастни хора и хора с предшестващи заболявания.
Българин в Ухан: Имаше трупове по улиците
Международна евакуация от Ухан

Дата на публикация: 17 февруари, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: какво За ДА ли Ще има Света заради Знаем трябва Китайски вирус новия положение извънредно Коронавирус него!?

Показване на още