Невероятните истории на деца отгледани закриляни и обичани от животни

Невероятните истории на деца отгледани закриляни и обичани от животни.цМнозина смятат, че историята с индийското момче от лупус Дийн Саничар е вдъхновила Ръдиард Киплинг да напише най-известния си и обичан от милиони читатели на „Книгата за джунглата“.

Подобно на Маугли, Дийн беше диво момче, отгледано от вълци, въпреки че животът му беше много по-различен от измислен герой. Книга Маугли изненада читателите с възпитанието си. След като е бил в индийската гора, той бил осиновен от животни, които го хранели, закриляли и защитавали. Дийн също беше отгледан от вълци, но животът на това наистина съществуващо момче не беше толкова приказен.
Роден в Индия, живял там до 6 години, а след това се преместил в Англия заедно с родителите си, младият писател Ръдиард се завърнал десетилетие по-късно в малката си родина. Неговата известна книга „Джунглата“ е издадена през 1895 година.
Оказва се, че историята за Маугли е родена две десетилетия след като Дийн Саничар е бил хванат от глутни вълци от индийски ловци. Но за разлика от умен книжен герой, Дийн беше умствено изостанал, въпреки години на реинтеграция в човешкото общество.
Дийн не беше единственото момче, чийто необичаен живот беше въплътен в книжен разказ. Но именно неговата житейска история оказа пряко влияние върху един от най-известните британски писатели.
Ловците го отвлякоха и убиха другар вълк. Ловците случайно се натъкнаха на Дийн в джунглата и станахме свидетели, че ходи на четворки след вълка на приятеля си. Любопитството надделя и те започнаха цял лов за момчето да го хване.
Те направиха многобройни опити да примамят диво дете и да го отделят от вълка, но не успяха да ги разделят. Ловците убиха вълка при първата възможност. Всичко се случи точно пред момчето.
Етикетът на умствено изостаналите се залепи за него веднага щом стигна до сиропиталището

Дата на публикация: 17 февруари, 2020
Субтитри от: mentos
Категория: Пътуване и събития
Ключови думи: Животни от На деца истории Невероятните отгледани обичани закриляни

Показване на още