Вижте как Великобритания напуска ЕС! European Parliament cut short after he waves flag

Вижте как Великобритания напуска ЕС! European Parliament cut short after he waves flag Обединеното кралство напуска Европейския съюз. Три години и половина след референдума от юни 2016 г., на който британците решиха да излязат от блока на 28-те, ЕС за пръв път ще загуби държава членка.
Brexit ще стане факт в 23.00 часа по Гринуич или eдин час след полунощ българско време.
Раздялата няма незабавно да предизвика конкретни промени, а ще отбележи началото на преговорите по условията на бъдещите им отношения.
Отношенията между Великобритания и ЕС ще се запазят както досега до края на 2020 година. През този 11-месечен преходен период Лондон и Брюксел трябва да договорят бъдещите си отношения. Някои практически промени обаче ще се случат още преди това.
С напускането на 66 милиона британци населението на ЕС ще стане около 446 милиона, а територията му ще намалее с 5,5 на сто. Ако някога Обединеното кралство реши да се върне, ще трябва да премине през обичайната процедура за присъединяване.
В Брюксел свалянето на британското знаме пред Европейския парламент ще символизира една реална промяна - Великобритания напуска ЕС и се превръща в една от "третите страни".

Дата на публикация: 31 януари, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: Как after Вижте Short Cut He european flag Великобритания Waves напуска PARLIAMENT ЕС!

Показване на още