Лунна Новя Година 25.1.2020 Lunar New Year 2020 Google Doodle

Лунна Новя Година 2020 Lunar New Year 2020 Google Doodle В Азия всяка лунна година е представена от едно от дванадесет животни в ротацията на зодиакалния календар - а 2020 г. е годината на плъха!

Днешната анимирана Doodle отбелязва един от най-значимите културни празници за азиатските общности, спазването на Лунната Нова година. Тя изобразява историята на грандиозната надпревара, спечелила плъха своето първо място в календара.

Според древната легенда император предизвикал различни животни да се състезават през земята, за да определят реда си в зодиака. Поради размерите си, плъхът знаеше, че не може сам да пресече река, затова се хвърли на езда по гърба на вола. Но, точно преди да стигне до отсрещния бряг над река, плъхът след това умело скочи - спечели първо място в състезанието и по този начин зодиакалния календар!
Често разглеждан като възможност за нови начала, това многодневно тържество събира близки заедно, за да споделят някои приятни ниан гао, танг юан и jiao zhi, тъй като всички си пожелават щастие и просперитет един на друг!

Честита лунна Нова година!

Дата на публикация: 24 януари, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: Google new година YEAR Doodle лунна lunar 2020 Новя 25.1.2020

Показване на още