Луис Алберто Спинета почитаме с Гугъл! Luis Alberto Spin Аржентинския певец, композитор, китарист и поет Луис Алберто Спинета

70-ия рожден ден на аржентинския певец, композитор, китарист и поет Луис Алберто Спинета.Луис Алберто Спинета почитаме с Гугъл! Luis Alberto Spin Аржентинския певец, композитор, китарист и поет Луис Алберто Спинета - Известен също като Ел Флако („Кльощав“), той често е смятан за баща на рок-н-рол испански език и латиноамериканска музикална икона. Художествените произведения на Doodle се отличават с цветно зелено като омагьосване на емблематичния и неправилно оформен албум на Спинота на Artaud, както и на известната му червена и бяла китара.

Родена на този ден в Буенос Айрес през 1950 г., Спинета се научи как да свири на китара и да пее на ранна възраст. Той продължи да развива музикалните си умения и на 17-годишна възраст Спинета сформира една от най-влиятелните рок групи в историята на Аржентина, наречена Алмендра с двама от бившите си съученици от гимназията. Едноименният дебютен студиен албум на Алмендра революционизира жанра като първата група, която комбинира текстове на испански език с прогресивен рок.

През 70-те и 80-те години на миналия век Spinetta създава и ръководи няколко въздействащи групи, вдъхновяващи международното движение "Rock en Español", включително Pescado Rabioso, Invisible и Spinetta Jade. В допълнение към тези групови проекти той издаде над двадесет албума като солов изпълнител. През 2016 г. последният му запис Los Amigo спечели едно от най-високите отличия в аржентинската музика, наградата Gold Gardel Album of the Year.
Музиката му удари основен акорд в целия свят и продължава да въздейства на слушателите и до днес. Например, през април 2019 г. той вдъхнови инженера по информатика на университета в Буенос Айрес Алекс Ингберг да създаде програма за изкуствен интелект за генериране на текстове на песни в стила на Спинета. И през 2014 г., в чест на рождения ден на Спинета, Аржентина премести Día Nacional del Músico (Ден на националния музикант) от ноември до 23 януари.

Дата на публикация: 23 януари, 2020
Категория: Новини
Ключови думи: Алберто alberto Луис Luis певец Spin китарист поет композитор почитаме Гугъл! Спинета Аржентинския

Показване на още