Николай Дренчев – изказване на протеста в подкрепа на Катерина (16 януари 2020 г.)

Едно прекрасно българско семейство бе разделено от немските социални служби. Това отново взриви недоволството от антидетското законодателство, въведено в Европа, и от опитите то да се въвежда у нас. Масови митинги в подкрепа на малката Катерина избухнаха в десетина града на страната. Най-многолюден беше протестът в София, където пред немското посолство в работен ден в средата на седмицата се събраха стотици хора.

Случаят е идеална илюстрация на опасностите, за които предупреждават противниците на ЗСУ: отлично семейство след пътно произшествие, от каквото никой не е застрахован, вместо медицинска помощ получава инвазия на социалните служби. Показаха се на повърхността подводните камъни на специалното детско правосъдие, което не признава презумпцията за невинност и не осигурява справедлив процес и равнопоставеност на страните.

Катерина бе загубена за семейството си внезапно, но битката за връщането й при нейните родители ще е дълга, трудна и ще се води на много нива. Семейството разполага със съпричастността на десетки хиляди българи, на отлични български адвокати – известни правозащитници на международно ниво, както и с опита на активистите, спасили с упорити борби десетки български деца в цяла Европа.

Надяваме се, че този случай ще помогне да се събуди българският народ и да прогледне за опасностите, които носи със себе си ЗСУ, който, ако влезе в сила, ще осигури безпрепятственото ежедневно извеждане на десетки български деца от семействата им – както по анонимни доноси, така и по измислени обвинения, вследствие от махленски свади или съседски вражди. За да се изпълнява планът по усвояване на стотиците милиони, които ще се отделят ежегодно за най-модерната индустрия – „социални услуги", ще е нужна суровина – тоест… деца!

И в този случай Възраждане е близо до хората – включихме се и в протестите, и в организацията им – и в София, и из страната. Организационният секретар на партията – Николай Дренчев, е признат авторитет в борбата против (анти)детското законодателство, един от доайените в борбата, които през 2011 / 2012 г. успешно се противопоставиха и спряха тогавашния аналог на ЗСУ – „Закона за детето“. Отхвърлянето му тогава позволи на семействата да водят равнопоставен и справедлив съдебен процес по общия ред срещу социалните служби в периода 2012-2020 г., така че огромно количество деца да останат при родителите си, а обществото получи отсрочка, за да проумее опасностите, които това лобистко законодателство ни носи.



📸 Снимки от протеста във Facebook страницата на Възраждане:
https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/photos/?tab=album&album_id=2534830670173586

🗓️ Събитието във Facebook:
https://www.facebook.com/events/2522295608091296/

👉 Facebook страница на Николай Дренчев:
https://www.facebook.com/NikolayDrentschev

⏯️ Видеото във Facebook страницата на Николай Дренчев:
https://www.facebook.com/NikolayDrentschev/videos/483579989223511/

Дата на публикация: 19 януари, 2020
Категория: Друго

Показване на още