Африканският сценарий за водите в България

Вчера стана ясно, че правителството създава огромна държавна компания, която ще обедини всички ВиК дружества в страната. Това е първата крачка от изпълнението на т.нар. африкански сценарий за водите, при който някои африкански държави съвсем законно бяха превърнати в модерни колонии на транснационални компании със съмнителен капитал. Какво следва от тук нататък, ако този сценарий се изпълни напълно:

1. Ще започне инвестиция в подмяна на тръби и мрежи в цялата страна, която до няколко месеца ще спре. Причината - няма пари.
2. Ще започне да се говори как не само няма пари, но и държавата по принцип е "лош стопанин" и дружеството трябва да се приватизира.
3. Ще се появи инвеститор, който задължително ще е чужд, макар че не е изключено да се появи някоя нова Гинка.
4. Инвеститорът ще иска като гаранция за своята инвестиция да подпише и дългосрочен концесионен договор върху подземните и надземните водоизточници в държавата - примерно за 30 години.
5. След приключването на сделката цената на водата бързо ще започне да се вдига, защото инвеститорът ще ни обясни как работи на загуба, защото цената е под пазарната - примерно на пазара в Люксембург.
6. Жителите на градовете нямат никакъв шанс - или си правят инсталации за събиране на дъждовна вода по покривите на блоковете, или плащат покорно на чуждия монополист.
7. Жителите на селата също нямат избор - ако имат кладенци, ще трябва да плащат и за тях, нищо, че сами са ги копали и са в техните дворове. Напомням - подземната вода е дадена род концесия и вече не е наша, а чужда собственост. Така че хората по селата буквално ще бъдат съдени, ако имат кладенци.
8. Така водата на България, без която не можем да живеем, ще бъде продадена съвсем законно за десетилетия напред, а ние ще плащаме все по-огромни сметки за вода.
9. Ако Възраждане започне да управлява след една година и поиска да развали договора, няма да може. Той ще е направен така, че при анулирането му ще се плащат милиардни неустойки.
10. Така, след като правителството продаде енергийната мрежа на чужденци и половината от енергийните ни мощности на американците, сега е на път да продаде и водната ни мрежа на чужденци. Това окончателно ще ни превърна в робска колония, в която ключовете за тока и водата ще са в ръцете на чужди господари.

Мислите, че това не може да стане? То вече стана - вижте ЕРП дружествата, вижте концесионните договори за златото и среброто на България, продадени на безценица, и се замислете внимателно! Родината ни е изправена пред ръба на пропастта. На 27 януари от 12 ч. аз и моите съмишленици ще отидем пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството в София, за да искаме оставка, съд и затвор на престъпното правителство. Нали искате някой да действа? Нали искате някой да ви поведе? Нали искате бунт и революция? Е, ние от Възраждане нямаме намерение повече да търпим. Елате с нас и заедно ще пометем престъпниците, защото заедно можем всичко!

Вие, драги сънародници, решавате за себе си какво ще правите - дали избирате борбата и свободата, или преклонението и хомота.

Дата на публикация: 18 януари, 2020
Категория: Друго

Показване на още