Идолът сър Елтън Джон дари 1 милион долара за борбата с пожарите в Австралия днес

Британският певец Елтън Джон дари 1 млн. долара за борбата с пожарите в Австралия. За това съобщи самият той на концерта си в Сидни.
„Това е едно абсолютно апокалиптично бедствие. Всички трябва да сте наясно с работата, която вършат пожарникарите. На фона на продължаващата 7 г. суша има хора, които загубиха живота си, опитвайки се да спасят домовете си", заяви поп идолът.
"И не на последно място положението е тежко и за животните, които загубиха местообитанията си. И честно казано, мащабите на тази сърцераздирателна трагедия са библейски. Затова тази вечер давам 1 милион долара на фонда за подпомагане на борбата с пожарите", каза Елтън Джон.
Междувременно в Австралия продължава борбата с бушуващите от седмици горски пожари. Трети ден по-хладното време помага на пожарникарите при овладяването на десетките огнища. Въпреки това властите призоваха живеещите на източния бряг да имат готовност за евакуация.
Сър Елтън Джон е поредната знаменитост, която дари впечатляваща сума за борбата срещу огнената стихия в Австралия. След победата си за най-добра оригинална песен на наградите „Златен глобус“ певецът кацна в бедстващата страна за концерт в Сидни, където обяви пред публиката, че след шоуто ще помогне с 1 милион долара.
„Всички вие трябва да изпитвате почит и уважение към пожарникарите. Това е прелестна страна и ми се къса сърцето от случващото се – обичам Австралия. Трябва да се обединим и да се борим. Хора загинаха в опит да опазят домовете си. Дори нямам сили да коментирам загубата на животните и тяхната естествена среда“, заяви легендарният музикант пред феновете си. След речта на Елтън доброволци обиколиха трибуните, събирайки дарения от публиката.

Дата на публикация: 8 януари, 2020
Субтитри от: mentos
Категория: Новини
Ключови думи: Джон За днес долара Борбата милион австралия Елтън Пожарите дари Идолът

Показване на още