КУПА БЪЛГАРИЯ: 1/8 финал Локомотив Пловдив - Литекс 2:1, гол Д.Илиев

ЛОКОМОТИВ НА 1/4-ФИНАЛ ЗА КУПАТА СЛЕД ОБРАТ НАД ЛИТЕКС

05.12.20190

Представителният отбор на Локомотив продължи успешно защитата на Купата на България. „Черно-белите“ постигнаха обрат срещу Литекс с 2:1 и се класираха за 1/4-финалите на турнира.


Oще в 3-та минута Момчил Цветанов пусна топката в наказателното поле, където Бирсент Карагарен засече, но встрани от целта. Натискът на Локомотив продължи и в следващите минути. До края на първата част Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен и Йосип Томашевич можеха да затруднят стража на гостите.

Второто полувреме Локомотив продължи да владее инициативата. Противно на показаното на терена, гостите от Литекс откриха резултата. Иван Митрев преодоля Милош Петрович и Диниш Алмейда и се разписа от близка дистанция за 0:1. Локомотив потърси изравняване и то дойде в 74-та минута. Бирсент Карагарен с дълго подаване намери Димитър Илиев в наказателното поле, а капитанът със страничен удар възстанови равенството. Пълният обрат дойде в заключителните минути на срещата. Георги Илиев центрира от фаул, вратарят на Литекс не се намеси добре и изпусна топката. Бирсент Карагарен се възползва от това, подаде топката с глава на Димитър Илиев, който на празна врата направи 2:1.

Жребият за следващата фаза е на 10 декември (вторник) от 11:00ч. в базата на БФС в Бояна. Останалите отбори, с които Локомотив ще спори отново за трофея, са Лудогорец, Левски, Ботев (Враца), Ботев (Пловдив), Ботев (Гълъбово), ЦСКА-София и ЦСКА 1948. Двубоите ще се играят на 3, 4 и 5 март 2020г.

Цветовете на клуба са черно, бяло и червено. Прякори на отбора — „Пловдивският любимец” и "Смърфовете".


http://lokomotivpd.com/

Дата на публикация: 6 декември, 2019
Категория: Друго

Показване на още