Андрей Ковачев ГЕРБ/ЕНП: Няма как България да приеме десетилетната фалшификация!

"България винаги е работила за евроинтеграцията на страните от Западните Балкани и затова съжаляваме, че ЕС не започна преговори с Република Северна Македония и с Албания."

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, зам.-председател на Група на ЕНП в Европейския парламент и Председател на българската делегация в ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев 

„Ние сме техните най – близки съюзници“, заяви той, но добави: „Имаме нашата много ясна и категорична позиция по отношение на историята, по отношение на преодоляването на фалшификацията“.

Ковачев разкри, че му предстои визита с Манфред Вебер в Косово, Целта му, е подкрепата за създаване на новото правителство в страната.

Той сподели, че му предстои и среща с Християн Мицковски.

„На него много ясно ще му заявим, че искаме ясен ангажимент по отношение на договора ни за добросъседство“, съобщи евродепутата. „Няма как историята ни да бъде споделена“, каза още той и добави: „Няма как да приемем десетилетната фалшификация“.

„Те не могат да ни казват ние да си интерпретираме историята, както искаме. Съвременните реалности и факти са факти, които няма как да не приемем“, обясни Ковачев.

Ние винаги сме заявявали, че компромиси с историята никога няма да се правят, категорично заяви той.

„Не искаме да налагаме някакви националистически неща. Просто не е справедливо да го правим“, каза Андрей Ковачев.

Дата на публикация: 3 декември, 2019
Категория: Друго

Показване на още