Защо ТРЯБВА ВЕДНАГА да НАПУСНЕШ работата си и да станеш Предприемач

Работата ти те държи беден защото разменяш времето си(живота си) за пари, и в повечето случай за много малко пари. Денят има 24 часа и си органичен да работиш средно по 8-12 часа на ден. Докато продължаваш да разменяш живота си за пари никога няма да се освободиш от въртележката на обществото.
За да станеш финансово независим трябва резултатите ти да не са обвързани пряко със времето. Трябва да купуваш или създаваш продукти, услуги и бизнес системи които да ти плащат дори и след като вече не работиш по тях. Като онлайн магазини, книги, онлайн курсове, недвижими имоти, youtube канали, акции, инвестиции, лицензиране на продукти и услуги които ти си създал като музика снимки и други. Не забравяйте че това е само едно парченце от пъзела към финансовата независимост.
Успех!
Виж още:

7 ГЕНИЙ Умения Които Ще Те Направят Милионер
https://www.youtube.com/watch?v=i-_JE4wqiAY

5 Фундаментални Принципа На Богатите
https://www.youtube.com/watch?v=xhLaEUxJwMw

и

Хапче В Душата каналът за самоусъвършенстване:
https://www.youtube.com/channel/UC852XHt_letw9Z8_EkdIEDA



Facebook - https://www.facebook.com/HapcheVDushata/

Instagram - https://www.https://www.instagram.com/hapchevdushata/


Има 2 начина да се изкарват пари. Първия и този които практикуват масово хората. Това е да разменят времето си за труд. Втория е този които проповядвам аз тука, да ти се плаща директно за резултатите които си постигнал.
Ето как работата ти те държи беден. Ако работиш за заплата, ти се плаща на час, и можеш да работиш максимум Колко? 24 часа на ден. Разбира се това би било физически невъзможно, затова работиш по 8 часа на ден най-много 12.
Проблема тук е че доходите ти са обвързани за времето и нямаш никакъв контрол върху абсолютно нищо. Нямаш контрол върху времето и нямаш контрол върху това колко ти се плаща.
Ако ти се плаща 10 лева на час, в края на 8 часов ден се прибираш със 80 лева. Ако днес ти трябват 500 лева няма как да работиш днес 60 часа за да ги изкараш. И няма как да кажеш на работодателя си „хей днес искам да ми плащаш по 50лева на час“. Ти си пешката на масата и нямаш право на договаряне. В края на месеца си се прибираш със 1600 лева или в края на годината с 19 200лева. И това е брутно! След удръжките за осигуровки и данъци вземаш още по-малко пари.
След като си платиш сметките и си покриеш разходите парите са се изпарили и ти трябва отново да се върнеш на работа и да разменят времето си за пари.
Този цикъл се повтаря и така масово хората са заклещени на въртележката. Оставят всичко в ръцете на работодателите а те са хората които всъщност правят големите пари, защото на тях не им се плаща на час – а за резултати постигнати. Ако правиш кафета във старбъкс, ти се плаща на час – а на собственика му се плаща за това колко кафета си направил и продал. Без значение дали ще се продадеш 1 кафе или 1000 кафета ще вземеш 1200 лева в края на месеца. А Създателя, и собственика в края на месеца ще вземе около 20 000.
Усещате ли иронията? Работника винаги работи най-много и взема най-малко 
Сега някой ще си кажат „да но няма как да отворя Старбъкс защото нямам 200 000 лева“
Не е нужно да отваряш страбъкс. Както не ти е трябват доходи от 20 000 лева на месец като за начало. Това което ти е нужно е да започнеш с нещо малко и да трупаш опит. Дори и само 200 лева на месец да изкарваш това ще ти носи огромно щастие защото си го направил сам. Направил си от нищо-нещо.
Целта е да смениш начина си на мислене. Няма как да станеш милионер, ако не започнеш да мислиш като милионер. Няма как да се стопли камината ако първо не запалиш огъня.

За жалост повечето хората живеят в лъжата че за да изкарваш много пари трябва да си или в чужбина или да работиш много часове или да имаш добре платена работа. Но и в трите случая грешат. И ето защо:
-Проблема когато си в чужбина въпреки че се изкарват повече пари - е че стандарта за живеене е по-висок. Следователно изкарваш повече но и харчиш повече. Аз успях да спестя пари тук защото живея на границата на това което ми е необходимото и не харча за абсолютно нищо. Хората когато се приберат от чужбина се чувстват богати най-вече заради разликата във валутния курс. Но цената която плащаш за да бъдеш в чужбина за повече хора не си заслужава. Да са далече от семейство и приятели.
-Проблема когато работиш много часове е че работиш много часове. :D Масово хората разменят 5 работни дни – за 2 почивни и това е кофти сделка.
И ако го правиш единствено заради парите без да имаш никакъв интерес за компанията в която си, не трябва да работиш дори и 1 ден там.
Моето мнение като цяло е че никой не трябва да ходи „на работа“ до живот! Работата е за младите, които все още са твърде неопитни в живота и нямат никакви доходи. Работата трябва да бъде само временно средство за пребиваване, докато си построиш своя начини с който да изкарваш пари. А не да работиш 40 години в завода до пенсия...

Музика благодарение на:
Chucky beats
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=oluaQcZv-kI

Дата на публикация: 17 октомври, 2019
Категория: Друго

Показване на още