Каравеловската сватба с премиера в Карлово, стотици аплодираха лентата

Премиера на художествения филм "Каравеловската сватба-100 години по-късно, както преди век", бе представена в Карлово. Стотици додоха да аплодират труда на самодейците, на операторите, на кмета на селото Славка Червенкова и на Сдружение "Любен Каравелов", по чиято идея е създадена лентата. Целта е да се покаже българската обредност, традициите и обичаите на местните. Над сто души са участиците във филма, всички те са обедидени около каузата да оставят история на поколенията.

Във филма участват много деца, най-малките са 5-месечният Златомир Петков и 9-месечният Петър Чавдаров. Цялата лента е изградена по спомените на столетницата на селото-104-годишната баба Гена Серкьова, която е и най-възрастния участник в продукцията. Очите на баба Гена, върху които често акцентират камерите, разказват за нейната сватба, за нейното щастие, за нейната орис, за нейния бит.

На финала изпълняващият длъжността кмет на община Карлово Стойо Карагенски благодари на всички, които са допринесли филмът да бъде ерализиран. Вижте...

Дата на публикация: 23 септември, 2019
Категория: Друго

Показване на още