Честито Есенно равноденствие 2019 с песничка! Есен в гората (Вятърко листи в гората пилей)

Честито Есенно равноденствие 2019 с песничка! Есен в гората (Вятърко листи в гората пилей) Дали еснното равноденствие наистина е първият ден на есента?
Зависи кой отговаря - метеоролог или астроном.
Метеоролозие казват, че лятото се определя от най-горещите три месеца на годината, зимата е най-студените три месеца, а между тях са пролетта и есента.
Ето как отговаря Националната океанска и атмосферна администрация на САЩ (NOAA):

Метеорологичната пролет включва март, април и май, метеорологичното лято включва юни, юли и август, метеорологичната есен включва септември, октомври и ноември, а метеорологичната зима включва декември, януари и февруари.

Астрономически есента започва, когато Южното полукълбо започне да получава повече слънчева светлина от Северното полукълбо. И това започва от есенното равноденствие.
3. Дали денят на 23 септември ще е точно равен на нощта?

Думата "равноденствие" не се нуждае от тълкуване, а Equinox буквално означава "равна нощ". И по време на равноденствието на повечето места на Земята ще имат приблизително 12 часа дневна светлина и 12 часа нощ.
Но денят няма да е равен точно на нощта. Например в понеделник Феърбанкс, Аляска, ще има 12 часа и 11 минути дневна светлина. В София на 23 септември денят ще продължи 12:08:33. Разликите се дължат на това, как слънчевата светлина се пречупва, навлизайки в атмосферата на Земята на различни географски ширини.

Дата на публикация: 23 септември, 2019
Категория: Хора и блогове
Ключови думи: Есен гората Есенно Честито Песничка! 2019 равноденствие листи (Вятърко пилей)

Показване на още