Кралят на блуса Би Би Кинг с Гугъл! BB King Called This His Best Live Performance

Кралят на блуса Би Би Кинг с Гугъл! BB King Called This His Best Live Performance
Днешната Doodle, илюстрирана от базирания художник Little Rock, Стив Спенсър и анимирана от базирания аниматор със седалище в Бруклин Найли Лавандерос, празнува BB King - емблематичния „King of the Blues“, който пренася блус музика от памучни полета и улични ъгли в големи зали и арени по целия свят.

Роден на този ден през 1925 г. в плантация на делтата на Мисисипи в близост до Берклар, Мисисипи, Райли Б. Кинг е син на акционерите, чиито душевни, пронизителни солови китари стават разпознаваеми с една нота. Често имитиран, но никога не дублиран, B.B. Кинг се превърна в план за много от най-големите рок звезди в света, които последваха. „Иска ми се да мога да направя като Б. Б. Кинг“, каза Джон Ленън от „Бийтълс“. "Ако ме сложиш с Б. Б. Кинг, бих се почувствал истински глупав."

Вдигнал пееща госпелска музика в църквата, Кинг изпълняваше по ъглите, преди да стигне до Мемфис и каца работа в ефира на радиостанция WDIA. Там местните жители започнаха да го наричат ​​„Beale Street Blues Boy“, по-късно съкратен до „Bee Bee“ и накрая „B.B.“

Той започва да записва през 1949 г. и никога не поглежда назад към първия си хит „Three O’Clock Blues.“ Записи като „тръпката си отиде“ и „Всеки ден имам блуса“ са станали класика на жанра.

Кинг се отвори за турнето на „Ролинг Стоунс“ и стана първият световно признат блус изпълнител, спечелил 15 Грами, въведен в Залата на славата „Рок и рол“, получи почетни докторати от асортирани университети и изяви в Белия дом. Въплъщавайки пътуващия блусман, Кинг е бил известен и с осредняване на повече от 300 представления годишно в различни точки от кариерата си.

През 1949 г. Кинг се завтече в горящ нощен клуб, за да спаси китара, рискувайки собствения си живот заради любимия си инструмент. Пожарът е причинен от двама мъже, които се бият над жена на име Люсил, и от този ден нататък Кинг посочва всички свои китари с това име.

"Когато пея, свиря в ума си", каза той веднъж. "В мига, когато спра да пея устно, започвам да пея, като свиря на Люсил."

Дата на публикация: 16 септември, 2019
Категория: Новини
Ключови думи: На Live this Best king his bb Би Called Performance Кралят кинг блуса Гугъл!

Показване на още