Академия за каскадьори отваря врати в София

Академия за каскадьори отваря врати в София.Академия за каскадьори отвори врати в София. За да обучават младите надежди в екранния бой, в столицата целогодишно ще пристигат най-големите звезди в кино каскадите.

Името на каскадьора Адам Хортън е във финалните надписи на едни от най-култовите екшън филми в наши дни.

След 13 години в британската армия, Адам решава да се отдаде на другата си голяма любов – киното. Така започва кариерата му на каскадьор. Военните умения със сигурност помагат, но не са задължително условие, за да си добър в екранния бой.

„Може би половината ми курсисти никога не са докосвали пистолет или нож. Понякога дори и на тези, които са тренирали бойни изкуства им е толкова трудно, колкото на другите, които нямат никакъв опит. Бойните изкуства са тотално различни от филмовия бой. Там трябва да имаш пълен контакт, а с екранния бой не е така, просто трябва да изглежда по този начин. Всеки може да научи всичко”, поясни Адам Хортън, предава Нова тв.

Той разкри и каква е тайната на добрия екранен бой. „Има няколко важни елемента. Всичко опира до правилната реакция в точното време. Безопасността също е много важна, както и убедителното изпълнение. Ако то не е добро, хореографията не значи нищо”, сподели Хортън.

В тази битка курсистите са разделени на добри и лоши.

За Адам, филми като „300” и „Матрицата” поставят филмовия бой на едно съвсем различно ниво. В съвременното кино не е достатъчно да имаш уменията на Брус Ли, днес до голяма степен за ефектния бой, роля има работата на камерата и визуалните ефекти.

„Публиката иска още и още. Трябва да се развиваме, да надскачаме себе си, по безопасен начин, разбира се. Не можем да повтаряме стари движения и техники, ако искаме да задържим интереса на зрителите”, сподели още Хортън.

Дата на публикация: 27 август, 2019
Категория: Новини
Ключови думи: За София Академия врати отваря каскадьори

Показване на още