Uspeshnite razmisluvaat razlichno

Разликата помеѓу успешните и неуспешните луѓе не е во интелигенцијата и образованието.
Разликата е во различниот начин на размислување по одредени теми:

ВРЕМЕ
Успешните луѓе знаат дека времето им е најограничен ресурс и го користат максимално.
Просечните луѓе мислат дека имаат неограничено време.

ПАРИ
Успешните луѓе знаат дека на овој свет има пари во изобилие и парите им се само средство за повисока цел.
Просечните луѓе мислат дека пари нема ни за "лек" и им се цел, а поради тоа многу лесно може да паднат во искушение, заради пари да прават компромис со совеста.

ШАНСИ
Успешните луѓе во сè што се случува во општеството бараат шанси.
Просечните луѓе во сè гледаат закана.

КОГО СЛУШААТ
Успешните луѓе исклучиво слушаат релевантни луѓе што успеале во дадена област.
Просечните луѓе или секого слушаат, или никого не слушаат оти тие знаат сè.

ЛИЧЕН РАЗВОЈ
Успешните луѓе знаат дека многу малку постигнале во однос на нивниот потенцијал и постојано учат. Тие постојано се прашуваат кои нови вештини и знаење ги имаат стекнато, кои ќе им помогнат да успеат.
Просечните луѓе знаат сè и не прифаќаат и не прифаќаат едукација. Тие инвестираат во сè околу себе, но не и во себе.

ОКОЛИНА
Успешните луѓе не ги интересира што за нив мисли околината и не потпаѓаат под притисок на јавното мислење.
Просечните луѓе сè што прават во животот, го прават за тоа што ќе кажат другите за нив.

Среќа не постои. Среќата е изговор на неуспешните за резултатот што го постигнале успешните, а секој резултат си има своја причина.
Причината е начинот на размислување.

#Success #Mindset

Дата на публикация: 21 август, 2019
Категория: Друго

Показване на още