ТОП 10 НАЙ-СТРАННИ ДЪРЖАВИ

ТОП 10 НАЙ-СТРАННИ ДЪРЖАВИ

https://sundayhabit.com/product/phosphorus-tshirt-aidebg

Валута

Казана дума, хвърлен камък би имало съвсем друго значение, ако го кажете на остров Яп.
Яп, намиращ се на Соломоновите острови, е известен с най-странната и тежка валута на света. Местната валута са камъните Раи. Теглото на камъните достига до 8 тона, а всеки един от тях има дупка в средата, която достига диаметър до 3,5 метра. Интересно е, че стойността на камъните не се определя само в големината им. Истинската стойност зависи от това, което е било нужно, за да бъдат превозени до там и от броя на хората, които са загинали в пренасянето. Определено можем да кажем, че знаят цената на парите… Що се отнася до притежанието им – камъните не могат да бъдат местени от мястото, на което са поставени. Всеки жител на Яп знае кой камък на кого принадлежи, а продаването и закупуването им става на публична церемония. А къде е единственото място, на което може да видите такъв камък? Вижте в нашата нова класация!

Министерство на щастието

„Не вярваме в брутния национален продукт. Брутното национално щастие е по-важно.“ Това са думите на управляващите Бутан. Щастието на бутанския народ е нещо като тяхна мисия. На въпроса „Щастлив ли сте?“ – зададен на едно от последните преброявания на населението, едва 3,3% от него е отговорило с „не много щастливи“. А Министерството на щастието най-вероятно се е заело с това да направи и тези 3% щастливи. В Бутан ловът и убийствата на животни са забранени, затова и повечето жители са вегетарианци. Горите не се изсичат, а вносът на химични торове е забранен. Всичко, което жителите ядат е екологично чисто. Кралството изцяло произвежда всичко, от което народа се нуждае и живее в мир, хармония и разбирателство.

Изчезващата държава

Ние мечтаем да посетим Малдивите. Ако не се забързаме, обаче, тази мечта, може би, ще остане завинаги мечта.
Глобалното затопляне и повишаването на морското равнище е проблем за цял свят, но най-застрашени в момента са Малдивските острови. Със своята надморска височина от едва 1,8 метра, Малдивите се очаква да бъдат първата страна, която ще изчезне под океана. Поради тази причина през 2008г. президентът обявява намеренията си за закупуване на земи в Австралия, Индия и Шри-Ланка, с оглед на това народът му да има къде да живее, когато нивото на световния океан се покачи необратимо. Колко души посещават острова годишно и благодарение на това ли могат да си го позволят? Вижте в „Топ 10 НАЙ-СТРАННИ ДЪРЖАВИ НА СВЕТА“.

Тениски, шапки, раници, суичъри:
http://sundayhabit.com/айде-бг

За информация за 'Айде БГ парти -
Парти Агенция "ТАРАЛЕЖИТЕ":
тел. 0882 270 240
ВАЖНО! Това не е телефонът на Християна, Ивайло или Бухльо.

Видеото на Studio Queen's:
https://www.youtube.com/watch?v=XsppKzW3M60

LIKE + SHARE + SUBSCRIBE = HAPPY НИЕ :)

Facebook:
https://www.facebook.com/aydebgofficial/

Instagram:
https://www.instagram.com/aydebgofficial/?hl=en

Музика: NALICE
Изпълнител: Jason Farnham

#Top10 #айдебг #класация

Дата на публикация: 19 август, 2019
Категория: Друго

Показване на още